Intro image

Review // 21st Dirk Deluxe

Deventer – Zaterdag 26 februari stond de 21ste Dirk Deluxe editie in het Burgerweeshuis. Deze Dirk Deluxe editie was al 2 dagen voor het plaatsvinden van de avond al volledig uitverkocht, waardoor er een ware jacht was ontstaan op kaartjes die zelfs aangeboden werden op Facebook en Marktplaats. De line-up loog er ook niet om, want deze bestond enkel uit headliners deze editie, namelijk Sidney Samson, Tony Cha Cha, Delivio Reavon & Aaron Gill en een DJ set van Yellow Claw bestaande uit Bizzey, Jim Aasgier, en Nizzle. De Wonderboys VJ’s hebben de avond visueel en qua sfeer weer compleet gemaakt, waarvoor dank heren!

De avond werd geopend door Tony Cha Cha, inmiddels een goede huisvriend van Dirk Deluxe. Tony werd iets over 12 afgelost door Delivio Reavon & Aaron Gill, die op t laatste moment werden toegevoegd aan de line-up. Delivio Reavon & Aaron Gill zijn een ambitieus DJ/Producer duo die hard aan de weg timmeren met goede producties en residenties. Tijdens Dirk Deluxe brachten de heren Delivio Reavon & Aaron Gill een plain maar herkenbare House sound die dansend ontvangen werd door het publiek, kortom de ideale warming up voor Sidney Samson.
Sidney Samson was al vroeg aanwezig op avond en dat bleek een goed voorteken voor een uitzinnige avond. Sidney combineerde tijdens zijn DJ set House en Dubstep subtiel met elkaar, overigens grotendeels eigen producties en remixen: Punkass en Bigger Than HipHop (Sidney Samson Remix). De wisselwerking tussen Bizzey en Sidney Samson zorgden voor leuke ontwikkelingen, waar het publiek volledig in mee ging. Zo was er Champagne Dubstep pit, benieuwd hoe dat er uit ziet, zie de onderstaande video beelden van Kasimir Szekeres!
De avond werd keihard afgesloten door de artiesten van Yellow Claw, de heren Bizzey, Jim Aasgier en Nizzle. Yellow Claw is naast Dirk Deluxe een DB concept en heeft maar 1 doel: iedereen los te laten gaan. Yellow Claw brengt met veel techniek alles van hiphop tot dubstep, wat resulteerde tot een uitzinnige dansvloer, zie Yellow Claw compilatie hieronder. Uiteraard werd de avond crowdsurfend afgesloten en stond er tot half 5 een volle zaal in het Burgerweeshuis.
Niet alleen de Dirk Area was een succes, maar in de Society Area werd goed maar minimalistisch gepompt door Shabbaas, De Sluwe Vos en Sonur Ber, waardoor er overal gesproken mag worden van een zeer succesvolle 21ste editie in het Burgerweeshuis!

Alle foto’s van de 21ste Dirk Deluxe editie in het Burgerweeshuis zijn nu terug te vinden in het fotoalbum, met dank aan Jelmer Gremmen en Kasimir Szekeres!
Tevens is er gefilmd tijdens Dirk Deluxe door Kasimir Szekeres. De beelden van 11 december worden gemonteerd tot een video compilatie, echter korte preview filmpjes – die een goed beeld geven van de avond – kun je hieronder terug vinden.

Zo, jullie zijn weer helemaal op de hoogte en willen wij artiesten, partners en bezoekers bedanken voor het realiseren van een geweldige editie in het Burgerweeshuis. Op zaterdag 28 mei zijn we van Dirk Deluxe weer terug met een nieuwe editie in het Burgerweeshuis te Deventer. Echter kun je Dirk Deluxe ook bezoeken op andere locaties in het land: 2 april staan we in Hedon Zwolle onder de naam University of Dance, waarbij de line-up bestaat uit o.a Hardwell, Quintino en Bizzey. Tickets zijn verkrijgbaar via hedon-zwolle.nl. 16 april staan we in Metropool Hengelo met Dirk Deluxe, waarbij de line-up bestaat uit Don Diablo (2hr set), Bassjackers en Bizzey. Tickets zijn verkrijgbaar via metropool.nl. Hopelijk zien we jullie daar!