Intro image

Review // 16th Dirk Deluxe

Deventer – Zaterdag 13 juni stond in het Burgerweeshuis de zestiende editie van Dirk Deluxe met onder andere Gregor Salto, MC Spyder en de gehele crew van , VageGasten. De laatstgenoemden vervulden deze editie een hoofdrol, waarvoor dank!

Met bendeleider Jesper voorop stond nagenoeg de gehele VageGasten crew (12 creatieven, waaronder 4 DJ’s) tegen elven op de stoep van onze Venue, waarmee al snel duidelijk werd dat deze gasten hier niet waren langsgekomen om een support act te vormen. Klok slag twaalf naam het VageGasten DJ Duo O.J. Symstem het over van onze residence Lithium, die na behoren de avond opende. Het Duo Jeff Fressco en Meanbeatz brachten een dikke set van een uur met als persoonlijk hoogtepuntje van mij de track van The Century. Henzel en Disco Nova namen het vanaf 1 uu over met een ongekend harde Eclectische set van ruim 2,5 uur, die breed werd opgepakt door het Dirk publiek. Wie aanwezig was had de volgende dag gegarandeerd spierpijn van het dansen, met name door de combi VageGasten/Spyder gingen handen de lucht in. Zogezegd presteren de heren niet enkel achter de Pioneers, off stage weten de VageGasten ook creatief hun handen te gebruiken en stond een groot deel van crew het Dirk publiek op te zwepen: zo waren er slipper gooiende VageGasten: even een korte spamm boodschap van mij kant, check de nieuwe VageGasten/Brunotti lijn, heel gelikt, zie voor meer info: VageGasten.nl

Klein smetje op de avond was het laat opdagen van Gregor Salto, door wegwerkzaamheden kwam hij buiten zijn eigen schuld om later dan gepland binnen – excuses vanuit de organisatie Dirk Deluxe – , maar dat weerhield hem niet om een goede set neer te zetten.

In de bovenzaal stond voor het eerst een area van Gossip, waarmee wij als Dirk Deluxe zijnde erg blij zijn. Jonge talentvolle DJ’s met een eigentijdse visie op House brengen solo, back2back en zelf met vier man achter mixer een sfeervolle avond: Gossip is dan ook een aanvulling tot de edities van Dirk Deluxe
Onze huisfotograaf Eline Soumeru heeft enkele foto’s geschoten en deze zijn terug te vinden in het fotoalbum. Daarnaast is er een video geschoten van deze editie door de getalenteerde Kasimir Szekeres, binnenkort staat deze online!

Afsluitend wil ik de heren van VageGasten, Spyder, Lithium, Gossip, en uiteraard de Wonderboys bedanken voor een zeer geslaagde afsluiting van een goed Dirk seizoen.

Tot het volgende Dirk Deluxe seizoen!

Dennis