Intro image

Review // 15th Dirk Deluxe

b>Deventer – Zaterdagnacht 12 april begint Chuckie met zijn set in een uitverkocht Burgerweeshuis, visueel begeleidt door de (release van de) Dirk Deluxe concept video, waaraan ruim 2 jaar is gewerkt: een mooier muzikaler verjaardagscadeau kan een liefhebber niet wensen met een release en een dikke line-up met naast Chuckie ook Giographic, MC Spyder, Wizards, Danjah, Lithium en Higgens. Maar genoeg opgeschept, hiernaast staan de foto’s en hieronder kun je een korte review lezen van de alweer de vijftiende Dirk Deluxe editie:

Giographic trapt om 23.00 in het Burgerweeshuis af met een Eclectische set. Damn wat kan deze man draaien met een zeer goede platenkeuze, over zijn uitstekende mix stijl nog maar te zwijgen. Giographic zorgde in combinatie met de heren van de Wonderboys er voor dat het Dirk publiek in de vroege uurtjes als los ging.
Tussen de DJ sets van Giographic en Chuckie stonden de Wizards als live act, een jong maar zeer getalenteerd producers trio dat hard aan de weg aan het timmeren is en om deze reden is toegevoegd aan de line-up. Ik val wellicht in de herhaling, maar deze heren worden heel groot en dat bewezen 11 april nogmaals op instrumentale wijze: op drums, sax, en synth.

Om iets naar enen introduceert onze nieuwe MC residence Spyder Chuckie aan het Dirk Deluxe publiek. Chuckie die 2 jaar eerder ook al in het Burgerweeshuis zijn opwachting mocht maken, draaide een energieke en technische hoogwaardige set wat te verwachten viel van deze muzikale alleskunner. In de climax van Chuckie’s set werd de nieuwe Dirk Deluxe concept video gepresenteerd, waarin hijzelf ook een hoofdrol draaide met onder andere Benny Rodrigues, Dr.Lektroluv en Don Diablo.
Om drie uur nam Danjah het over van Chuckie en sloot deze de Dirk avond af met eclectische set dat een gebalanceerde mix kende van House en Baltimore. Danjah is onze residence DJ van het aller aller aller eerste uur en is naar mijn mening meegegroeid met Dirk Deluxe, want ik durf zonder blozen te zeggen: veel betere DJ’s zijn er niet op zijn gebied.

Tobias Krone was onze huisfotograaf op zaterdag 11 april en zijn foto’s zijn terug te vinden in het fotoalbum, waarvoor dank! Aan de nieuwe Dirk Deluxe concept video wordt nu de laatste hand gelegd, maar deze staat binnen nu en drie weken online. Tevens komt er nog een korte Dirk deluxe video uit van de afgelopen 11 april editie met DJ Chuckie.
Ik hoop dat jullie allemaal weer op de hoogte zijn en ik wil iedereen bedanken voor het realiseren van een zeer geslaagde (verjaardag)editie. Zaterdag 13 juni is er weer een Dirk Deluxe editie met onder andere Gregor Salto en VageGasten, hopelijk zie ik jullie allen dan wederom!

Tot Dirk!

Dennis