Intro image

Review // 1st FokTop!

Deventer – Na een lange aanloop was het eindelijk zo ver, zaterdag 30 oktober stond het FokTop! concept in het Burgerweeshuis. Vijf Foktop! DJ’s brachten Deventer een nieuwe Electro avond vermengt met Baille Funk, Baltimore, Fidget en Dubstep Invloeden.

De avond werd rustig geopend door de Electro-House sound van Sandro Silva, een internationaal producerend DJ talent uit Zoetemeer. Vervolgens stapten de heren van de Bassmakers in de DJ Booth, om voor eigen publiek een rauwe electro sound te brengen. De Bassmakers werden luid aangemoedigd door de Deventerse formatie van de Lick, waarvoor zijn onlangs een remix hebben uitgebracht. Om 1 uur kondigde MC Knowledje de Bassmakers af en nam DJ Rockid het onder applaus van het publiek over. Rockid bewees eens te meer waarom hij nationaal geprezen word om zijn skills, want de Rotterdammer mixte/scratchte alles van House tot Dubstep aan elkaar. Halverwege zijn set trakteert Rockid het publiek op zijn scratch skills, dat enthousiast en dansend wordt opgepikt door de menigte in de zaal! Dem Slackers is alweer de vierde DJ van de avond, die zijn succesvolle club tour afsluit in het Burgerweeshuis. Ondanks zijn leeftijd (19) weet Dem Slackers hoe hij zijn publiek tevreden moet stellen met echte Electro bangers! Om klokslag 3 uur werd de nacht afgesloten en gebroken door de heren van OJ Symstem. Het Vage Gasten DJ duo brachten een uitzinnig publiek een zeer diverse maar eigenzinnige set van R&B tot en met Dubstep, waarop zelfs gecrowdsurfd werd: het ging los! Terugkijkend mag er gesproken worden van een geslaagde FokTop! kick-off in het Burgerweeshuis, waarbij ik de heren van Venour nog in het bijzonder voor wil bedanken: visuals waren bijzonder hard!

Alle foto’s van de eerste FokTop! in Deventer zijn nu terug te vinden in het fotoalbum, met dank aan Jelmer Gremmen!
Er is tevens ook gefilmd tijdens University of Dance door onze video director Kasimir Szekeres. De beelden van 30 oktober worden gemonteerd tot een video, deze staat binnenkort online.
Wij (Het Burgerweeshuis, Rockid en DB) willen iedereen bedanken voor het realiseren van een geslaagde editie in het Burgerweeshuis, dit smaakt zeker naar meer!