Intro image

Premiere Rabat

Amsterdam – Maandagavond 6 juni werd de rode loper van Tuschinski uitgerold voor de première van Rabat, het filmdebuut van Jim Taihuttu en Victor D. Ponten (Habbekrats). Yellow Claw was ook op de rode loper te vinden, om Jim Taihuttu aka Jim Aasgier te supporten met zijn eerste speelfilm. Het resultaat mag er zeker zijn, want de recensies van Rabat zijn meer dan lovend!

Rabat is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Marwan Chico Kenzari). Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten naarmate ze dichter bij Rabat komen de vriendschap steeds verder onder druk.

Rabat draait vanaf 9 juni in de Nederlandse bioscopen, dus ga hem zien! Houd rabatdefilm.nl in de gaten voor alle acties rondom de film.